НА 1 ЮНИ…

Международен ден на Детето! Кой не обича децата! А детето продължава да живее във всеки от нас, независимо от възрастта ни!
Обичаме и празниците! Кой не ги обича? Ето как бяхме планирали да премине този ден в училището ни!

В нарочно приет (традиционно и от години, но с промени и актуализации, след допитване до ученици и колеги) план, с инициативи на патронния празник има заложени: кулинарна изложба с вкусни и привлекателни, домашно приготвени изделия; ден на таланта и официалното приключване на втори и трети клас.

Нещата се случиха и получиха така: с нарочно изготвено писъмце до майки, баби, каки на наши ученици, помолихме да откликнат на поканата ни за участие във втората подобна кулинарна изложба. Посочен беше и срок за донасяне за да може да се надпишат красиви табелки с имената на учениците, както и името на изделието. Това се получи, а изложбата беше аранжирана във фоайето след входа. След тържеството на обяд, всички, които бяха донесли експонати, ги взеха и почерпиха своите приятели и съученици. Като форма на благодарност към участвалите беше подготвен „Похвален лист”, в който бяха умишлено посочени по две имена – на нашите ученици и на техните близки (реалните изпълнители…). Похвалните листи, придружени с марков десерт за благодарност, бяха раздавани по време на следващото тържество на 15 юни.
Ден на таланта – и това е една вече няколко годишна традиция. Тържеството започна малко след 12 ч. в актовата ни зала. Основно се изявиха ученици от шести клас, а така също и завършилите преди ден четвъртокласници. Оригиналните хрумвания и изпълнения на песни, рецитации, танци…донесоха много настроение на всички.

Неусетно се премина и към празникът на втори и трети клас. Учениците се изявиха сърцато, с настроение и предизвикаха одобрението на публиката и заслужените им аплодисменти.

А на такива тържества винаги е интересно, весело, има много усмивки, но и малко тъга защото предстои дълго лято и приятелите и съучениците няма да могат да бъдат заедно… Тъгата е примесена и с благодарност към учителите и възпитателите! А тя се изразява в много цветя и снимки за спомен…

Като директор направих необходимото – сърдечно поздравих за нелекия им труд колегите учители, класни ръководители и възпитатели на втори и трети клас – старши учител Стефка Ванкова, старши учител Маргаритка Стефанова, старши възпитател Галина Пейкова и възпитател Димитричка Йорданова, която поради наложителни причини беше временен класен ръководител и преподавател на трети клас от месец януари.
Традициите при нас са свързани и с връчване на различни награди, морални и материални стимули. Така беше и сега, но може би най-голяма стойност като съдържание и като спомен са подарените на всички отличници книги от златни поредици – надписани, подписани, подпечатани с печата на любимото ни училище.
А част от направените снимки най-добре „говорят” за емоциите и преживените вълнение и моменти на този 1 юни, сряда, 2016 година.

Хубава ваканция, мили момичета и момчета! Бъдете здрави, весели, играйте на воля, но и помагайте на Вашите най-близки – и когато Ви помолят, но и когато не са го направили! Не забравяйте и за списъка с книги, които ще се изучават догодина!

Ще де видим наесен! Убеден съм, ще сте пораснали, „помъдрели”, вече в по-горен клас!
А догодина, ех, да дойде пак Първи юни! Но дотогава има много време, много неща ще ни се случат! Надяваме се да са… хубави и позитивни!

Юни, 2016 година
Тихомир Трифонов

Повече снимки може да разгледате в нашата Facebook страница!

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and