НА ПРАЗНИКА НА ШУМЕН

Съгласно решение на педагогическия съвет от 23 април, т. г., 11 май, Ден на Шумен, беше обявен за неучебен ден! Тази година се взе и доуточняващо решение – да се организира безплатна екскурзия за до 25 наши ученици. Това за тях да бъде като вид награда и стимул, благодарност и поздравления за техни успехи, поведение, дисциплина и т. н.
Организацията беше създадена, списък с имената на отговарящи на критериите ученици изготвен и прецизиран. Осигурен срещу заплащане беше превоз с училищния автобус.

Малко преди 10.30 ч. представителната група ученици, колеги и жени от обслужващия персонал беше готова за започване на ритуала. Колежка, преподавател по музика в детски градини дойде да ни поздрави за успехът на учениците ни на Националното състезания с отбори от ОДМВР и ДПУ. Предложихме и да я запознаем с две от момчетата, които присъстват тук, а после беше направена и снимка за спомен.

Нетърпението на учениците беше разбираемо, доволни бяхме и за предоставеното ни централно място. Докато чакахме минаха много познати колеги, журналисти, правеха ни снимки… Настроението беше като на празник, а обстановката по-различна от такава при класните и училищните ни тържества. Заслужават си усилията за да могат наши ученици по различни поводи да излязат от населеното ни място, сграда и двор! Така беше и при екскурзията до РИМ и посещенията на изложбата „Подводен свят”, разглеждането на експозициите в музея; при посещението на празника на полицията; при награждаването на два конкурси от ЦПЛР-ОДК, за участие в състезание викторина по безопасност на движението и последния повод – националното състезание в гр. София…

След краткото тържество с вдигане знамената на Република България от Ваньо Христов, изявен директор, на ЕС от заслужил ученик и знамето на Шумен от автора на текста на „Химн на Шумен” Антонин Горчев, беше поднесено и приветствието на кмета на община Шумен Любомир Христов. Дадено беше началото и на традиционните за Шумен Майски празници на културата.
След това изборът беше да се гледат състезания по стрийтбол, забавления за деца, а по-късно и за по-възрастни пред сградата на РУО или занятия на ателиета от ЦПЛР-ОДК гр. Шумен по главната улица след пл. „Кристал”.

Повечето избраха да наблюдават танците и забавните игри на площадката пред регионалното управление на образованието. Водещ беше нашия познайник и приятел – бате Крум. Асистенти му бяха героиня от приказка, Батман и Светкавицата. В разнообразната програма имаше танци и много игри, шоу, весели моменти! На няколко пъти пръскаше дъжд, но все пак времето беше благосклонно до края на програмата за деца. Радва ни и това, че много наши ученици се включиха и в разнообразните танци и игри. Това се вижда и на немалко от снимките в тази новина! След това студенти от специалност музикална педагогика при ШУ „Еп. К. Преславски” изнесоха разнообразна програма с изпълнения на различни инструменти и много песни.

Всички от нашата група имаха възможност да се подкрепят, да си купят неща за хапване и пиене, както и заедно да се поразходим до мястото на отпътуване.

Със задоволство констатираме, че поставените цели при реализирането на такова едно участие бяха постигнати. А много от тези и другите ни ученици, заедно със свои родители и близки са посетили и други инициативи и мероприятия на 11 май, а навярно и през следващите дни по време на Майските празници на културата през 2018 година.

Така беше почетен този празничен ден, а той беше включен и в традиционния и приет за изпълнение план с инициативи и дейности, посветени на патронния ни празник – 24 май!

11 май, 2018 година
Т. Трифонов


From НА ПРАЗНИКА НА ШУМЕН. Posted by Основно училище “Свети свети Кирил и Методий” с. Царев брод, община Шумен on 5/13/2018 (35 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and