НА ПРАЗНИКА НА ШУМЕН - Основно училище "Св. св. Кирил и Методий", село Царев брод, община Шумен | Основно училище "Св. св. Кирил и Методий", село Царев брод, община Шумен

НА ПРАЗНИКА НА ШУМЕН

Съгласно решение на педагогическия съвет от 23 април, т. г., 11 май, Ден на Шумен, беше обявен за неучебен ден! Тази година се взе и доуточняващо решение – да се организира безплатна екскурзия за до 25 наши ученици. Това за тях да бъде като вид награда и стимул, благодарност и поздравления за техни успехи, поведение, дисциплина и т. н.
Организацията беше създадена, списък с имената на отговарящи на критериите ученици изготвен и прецизиран. Осигурен срещу заплащане беше превоз с училищния автобус.

Малко преди 10.30 ч. представителната група ученици, колеги и жени от обслужващия персонал беше готова за започване на ритуала. Колежка, преподавател по музика в детски градини дойде да ни поздрави за успехът на учениците ни на Националното състезания с отбори от ОДМВР и ДПУ. Предложихме и да я запознаем с две от момчетата, които присъстват тук, а после беше направена и снимка за спомен.

Нетърпението на учениците беше разбираемо, доволни бяхме и за предоставеното ни централно място. Докато чакахме минаха много познати колеги, журналисти, правеха ни снимки… Настроението беше като на празник, а обстановката по-различна от такава при класните и училищните ни тържества. Заслужават си усилията за да могат наши ученици по различни поводи да излязат от населеното ни място, сграда и двор! Така беше и при екскурзията до РИМ и посещенията на изложбата „Подводен свят”, разглеждането на експозициите в музея; при посещението на празника на полицията; при награждаването на два конкурси от ЦПЛР-ОДК, за участие в състезание викторина по безопасност на движението и последния повод – националното състезание в гр. София…

След краткото тържество с вдигане знамената на Република България от Ваньо Христов, изявен директор, на ЕС от заслужил ученик и знамето на Шумен от автора на текста на „Химн на Шумен” Антонин Горчев, беше поднесено и приветствието на кмета на община Шумен Любомир Христов. Дадено беше началото и на традиционните за Шумен Майски празници на културата.
След това изборът беше да се гледат състезания по стрийтбол, забавления за деца, а по-късно и за по-възрастни пред сградата на РУО или занятия на ателиета от ЦПЛР-ОДК гр. Шумен по главната улица след пл. „Кристал”.

Повечето избраха да наблюдават танците и забавните игри на площадката пред регионалното управление на образованието. Водещ беше нашия познайник и приятел – бате Крум. Асистенти му бяха героиня от приказка, Батман и Светкавицата. В разнообразната програма имаше танци и много игри, шоу, весели моменти! На няколко пъти пръскаше дъжд, но все пак времето беше благосклонно до края на програмата за деца. Радва ни и това, че много наши ученици се включиха и в разнообразните танци и игри. Това се вижда и на немалко от снимките в тази новина! След това студенти от специалност музикална педагогика при ШУ „Еп. К. Преславски” изнесоха разнообразна програма с изпълнения на различни инструменти и много песни.

Всички от нашата група имаха възможност да се подкрепят, да си купят неща за хапване и пиене, както и заедно да се поразходим до мястото на отпътуване.

Със задоволство констатираме, че поставените цели при реализирането на такова едно участие бяха постигнати. А много от тези и другите ни ученици, заедно със свои родители и близки са посетили и други инициативи и мероприятия на 11 май, а навярно и през следващите дни по време на Майските празници на културата през 2018 година.

Така беше почетен този празничен ден, а той беше включен и в традиционния и приет за изпълнение план с инициативи и дейности, посветени на патронния ни празник – 24 май!

11 май, 2018 година
Т. Трифонов


From НА ПРАЗНИКА НА ШУМЕН. Posted by Основно училище “Свети свети Кирил и Методий” с. Царев брод, община Шумен on 5/13/2018 (35 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and