Най-използваните техники за контрол над съзнанието

Колкото повече човек разследва контрола над съзнанието, толкова повече му се струва, че всичко е навързано в една огромна координирана мрежа, която съществува от доста дълго време, а крайната ѝ цел е да превърне хората в безмозъчни машини.

Откакто човекът е овладял умението да властва над масите, контролът над съзнанието бива неизменно употребяван от тези, които изучават човешкото поведение, за да могат да накланят общественото мнение в полза на малки елитни групи хора.

В наши дни този процес е навлязъл в критична фаза, в която контролът над съзнанието е придобил научно и физическо измерение, а това заплашва да се превърне в константа, ако не сме наясно с инструментите, с които разполага технократичната диктатура, завладяваща целия свят.

Модерният контрол над съзнанието бива технологичен и психологически. Научни изследвания са показали, че дори само излагането на показ на методите за контролиране на съзнанието намалява или елиминира ефектите от вмешателството. Това е така поне за подлъгващите реклами и умишлената пропаганда. По-трудни за преборване са физическите вмешателства, устройства за които постоянно биват разработвани и подобрявани от военно-индустриалните комплекси по света.

Образование

Това е най-явният и в същото време най-ужасяващ метод за контролиране на съзнанието. Мечтата на диктаторите винаги е била да променят „различните“ деца, затова и пропагандата в образованието е била доста широко застъпена във фашистките и нацистки режими. Глобалистката система, в която живеем, цели да създаде поколение от сервилни, безчувствени и немислещи хора, които да се подчиняват на елитна прослойка управляващи.

Рекламиране и пропаганда

Смята се, че създателят на консуматорската култура е Едуард Бернайс (Edward Bernays), който се досетил, че може да превръща искането в нужда чрез манипулиране на образа, който хората сами изграждат за себе си.

В книгата си „Пропаганда“ от 1928 г. Бернайс подчертава, че „пропагандата е изпълнителната власт на невидимото правителство“. Това може да бъде наблюдавано най-ясно в САЩ, където полицейщината и ограничаването на свободите са изящно забулени от псевдо патриотичната война с тероризма.

Все по-видното обединяване между медиите е позволило на цялата корпоративна структура да се слее с правителството, което в момента се възползва от концепцията за насочено пропагандиране. Медии, вестници, филми, телевизия и кабелни новини работят сякаш в екип, за да предават едно и също пропагандно съобщение, което изглежда толкова истинско благодарение на многото източници, които предават информацията. И тук въобще не става въпрос за подсъзнателни съобщения.

Спорт, политика, религия

Някои хора може би не биха били съгласни религията или политиката да бъдат свързани със контролиране на съзнанието. Но основната концепция и при двете е „разделяй и владей“. Техниките са доста прости – разкъсване на естествения инстинкт на хората да си помагат за оцеляването и влагането на навика за създаване на отбори и групи, основани на нужда от доминация и победа.

Спортът винаги е играл ключова роля в насочването на човешките инстинкти към маловажни събития. Понякога се случва така, че хората се вълнуват повече от спортни мероприятия, отколкото от собствената си свобода. Политиката винаги е целяла лесно контролиране на опозицията, а религията е отговорна за почти всяка война в историята на човечеството.

Храна, вода и въздух

Изкуствени добавки, токсини и други хранителни отрови буквално промиват мозъка, правейки хората апатични и подчинителни. Доказано е, че флуорът в питейната вода намалява интелигентността, а аспартам и други подобни унищожават милиони мозъчни клетки. Лесният достъп до храни, съдържащи такива отрови, е довел до общество, което няма концентрация и мотивираност за никакъв вид активен живот. Голяма част от модерния свят е пригодена за консуматори и странични наблюдатели, които не участват активно дори в собствения си живот.

Наркотици

Наркотиците представляват всяка пристрастяваща субстанция, но главната мисия на тези, които се опитват да контролират съзнанието на хората, е просто да сме пристрастени към нещо. Едно от основните средства за това е психиатрията, която цели винаги да описва хората чрез техните психически разстройства вместо чрез човешкия им потенциал. Подобни явления са предсказани в доста книги, сред които „Прекрасният нов свят“ на Олдъс Хъксли. Днес това е достигнало епични пропорции, като почти всеки човек е „болен“ от нещо, особено тези, които не са съгласни с утвърдената система. Броят на самоубийствата в американската армия се повишава постоянно, а около 25% от децата в САЩ взимат лекарства за съмнителни заболявания.

Военни експерименти

Отдавна се знае, че армията е правила опити за постигане на контрол над съзнанието. Военният ум е може би най-опасния, защото хората, които постъпват в армията, обикновено са привърженици на структурната йерархия, контрола и нуждата от безрезервно подчинение при изпълнение на мисии. Учените, които работят за армията, постоянно изобретяват нови и нови устройства, чрез които превръщат войниците от хора в безчувствени машини за убиване.

Електромагнетизъм

Електромагнетизмът, създаден от електрически устройства, направени за наше удобство, ни заобикаля отвсякъде. Отдавна е доказано и директното влияние, което оказва върху мозъка. „Супата“ от електромагнитни вълни, която постоянно ни залива, изменя човешкото съзнание с огромна сила, а неспирното поставяне на нови и нови предаватели прави задачата все по-лесна.

Телевизия, компютри и постоянното премигване

Всяка вечер човечеството заспива пред телевизора или компютъра, които в наши дни са едни от най-силните оръжия за масов контрол над съзнанието. Доказано е, че алфа мозъчните вълни се изменят заради постоянното, почти невидимо премигване на екраните, а това не предвещава добри неща, имайки предвид, че наскоро беше установено, че светлината може да пренася информация чрез „премигване, по-бързо отколкото окото може да види“.

Скоростта на премигване при компютрите е по-малка, но виртуалните игри, социални мрежи и интернет медии претрупват мозъка с информация и довеждат до вече споменатите психически разстройства. Доказано е, че продължителната игра на компютъра води до по-ниско кръвно налягане, по-слаб пренос на кръв до мозъка и влошаване на контрола над емоциите. Освен това бойни и военни игри водят до загуба на представа за реалността. Неслучайно и броят на масовите убийства по света, по-специално в САЩ, се е увеличил драстично през последните години.

Нанороботи

Нанороботите вече не принадлежат само към света на научната фантастика. Прякото модифициране на мозъка се нарича „невроинженерство“. Манипулирането на мозъка чрез инсталиране на фиброоптични влакна все още е трудна задача, но в никакъв случай невъзможна. А резултатът би бил покъртителен – хората ще се чувстват по различен начин само след натискане на едно копче. Очаква се тези нанороботи да бъдат на пазара в началото на следващото десетилетие, а още по-лошото е, че за съществуването си те няма да имат нужда от човешка намеса, тъй като ще са способни да се самовъзпроизвеждат, подобно на биологични клетки.

Всичко това ни кара да се замислим възможно ли е въобще вече да затворим кутията на Пандора, или човечеството е поело решително по пътя към пълен контрол над съзнанието.

The Mind Unleashed  megavselena.bg

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and