КОНКУРСИ, НАГРАДИ И ПОВОДИ ЗА РАДОСТ…

Дните преди Коледа се превърнаха в истинско вълшебство за учениците на допълнителна подкрепа към ОУ „Свети св. Кирил и Методий“, с. Царев брод, както и на всички други ученици, които участваха в организираните конкурси. С особено старание и голямо желание в продължение на няколко дни децата изработваха коледни играчки, сувенири, картички, рисуваха и оцветяваха.

С тези чудесни коледни изделия наши ученици участваха в XXVI  Регионален конкурс „Приложното изкуство в народните обичаи от Коледа до Васильовден“, организиран от Център за подкрепа за личностно развитие – Oбединен детски комплекс „Анастас Стоянов“- Шумен. Целта на конкурса е да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство.

Учениците от ресурсната група към ОУ „Свети свети Кирил и Методий“, с. Царев брод взеха участие с изработените коледни изделия в традиционен благотворителен базар, организиран от ЦПЛР-ОДК „Атанас Стоянов“, под ръководството на Шуменския детски парламент. Всички средства, събрани от продажбата на изделията от Детски коледен базар „Да дарим надежда“, ще бъдат дарени на Детско отделение към МБАЛ-Шумен.

Основна роля за социализирането на децата със специални образователни потребности, за това те да се почувстват полезни и щастливи в училище имат Светла Димитрова-ресурсен учител, Весела Димитрова-психолог, Весела Димова-логопед към РЦПППО-гр. Шумен, които оказаха професионална и приятелска подкрепа на своите възпитаници.

Голяма заслуга като учители и ръководители имат и колегите Даниела Господинова, Ивелина Дойчинова и Нели Попова. Много и оригинални бяха изработените изделия, с които учениците ни участваха в конкурса от ЦПЛР-ОДК гр. Шумен и в Х конкурс ЕКО Коледа 2022 на РИОСВ Шумен.

За изработването на десетте електронни картички, с които наши ученици от шести клас взеха участие в последния цитиран конкурс, голяма заслуга като ръководител има учител на ГЦОУД в шести клас и училищен образователен медиатор Нели Попова.

Ето и резултати, които безспорно ни радват и правят горди. За участието си в XXVI  Регионален конкурс „Приложното изкуство в народните обичаи от Коледа до Васильовден“, бяха присъдени три индивидуални награди и една колективна – за групата ученици на ресурсно подпомагане. На вълнуващо тържество, проведено на 17 декември в читалище „Добри Войников“, бяха наградени и Зехра Вадет на 9 г. от ІІІ кл., Ажда Бейханова и Борис Живков, на 13 години, седмокласници.

Също много престижен и с участници от няколко области и много общини и населени места е и конкурса на РИОСВ Шумен. Затова сме радостни да оповестим първото място на Мариела Валентинова в категория електронни картички. Присъдени са и две награди за оригиналност, като едната е за нашите произведения, изготвени под ръководството и с помощта на Ивелина Дойчинова.

За седма година с парите, които ежемесечно ни дарява нашия бивш възпитаник Цветан Кикиндонов, ние награждаваме ученици, отличници по предметите Човекът и природата, Биология и здравно образование, Физика и астрономия и Химия и опазване на околната среда. Осем бяха наградените, по предложение на колегите Ивалина Иванова и Марина Василева ученици от пети, шести и седми клас – за месеците септември, октомври, ноември и декември. За първи път сумата, която учениците ни вече получиха е в размер на 50 лева, защото ежемесечното дарение на г-н Цв. Кикиндонов също е увеличено. А както знаем „волята на дарителя“ е тази, която винаги трябва да се уважава и спазва.

Ето и имената на наградените за отличен успех за съответния месец: Факие Ердинчева и Йордан Кръстев от пети клас, Сами Сами от шести клас, Ажда Бейханова, Синем Джемил, Коста Иванов, Йордан Методиев и Мелих Бехаров – от седми клас.

На 23 декември гости в моя кабинет бяха първокласниците и техните учители. Както е редно те получиха подаръци, които предвидливо Дяда Коледа малко преди това беше оставил…

Снимките към тази кратка като текст, но не като емоции, желания и творчество новина ще допълнят и онагледят написаното…

Тихомир Трифонов
Декември 2022 година

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and