Кои са официалните почивни дни през 2021 г.

Очакват ни 249 работни дни през новата година

През новата 2021 г. работните дни ще са общо 249. Месецът, в който ще почиваме най-много е май, когато неработни ще са цели 14 дни. През март, юни, юли, август и ноември ще се трудим най-много.

Първият неработен ден за годината традиционно е 1 януари, който през 2021 г. е в петък, следователно разполагаме с общо 3 дни почивка.

След това ще почиваме отново на 3 март – Националният празник на България. Той се пада в сряда и около него няма да има допълнителни неработни дни.

Великденската почивка ще трае 4 дни – от 30 април до 3 май, включително. Гергьовден, 6 май, се пада в четвъртък и след него също няма да има допълнителни почивни дни.

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, през 2021 г. се пада в понеделник, което ни предоставя дълъг уикенд с 3 почивни дни.

По време на предстоящото лято няма да има допълнителни почивни дни за месеците юни, юли и август. На дълъг уикенд обаче ще се радваме и в началото на септември, когато честваме Деня на Съединението – 6 септември се пада в понеделник. По-късно същия месец ще си починем и на 22 септември – Деня на независимостта, който през 2021 г. ще е в сряда.

Около коледните и новогодишните празници ще имаме 5 дни почивка – от 24 до 28 декември. Нова година се пада в събота.

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and