И УМНИ, И КРАСИВИ!

Тази пролет и началото на лятото ни донесоха приятни изненади и много радост относно реализацията на наши настоящи и бивши ученици. За някои от тях вече сме информирали,

но в тази новина ще бъде направен скромен опит за тяхното обединяване, въпреки разнородността на фактите и поводите.

Възходящият спортен път на Ахмед Сабри от VІІ кл. продължи с нови успехи – в това число и нова републиканска титла от състезания по шинкиокушин в град Пловдив на 9 май при деца до 14 години в категория до 45 кг., който печели финалния двубой с вазаари с джодан маваши гери.
На 6 юни в зала „Бойчо Брънзов” в град Бургас се е провел Международен турнир по шинкиокушин за купа „Черно море”. Ние не сме били там. Но своя спортен дебют там прави и то повече от успешно „златния” Радостин Ганчев от с. Царев брод, средношколец, бивш наш ученик. Особеното е, че Радостин започва да тренира в нашия малък салон под ръководството на семпай Айдън Ахмедов преди по-малко от една календарна година…

„Сребърни” в същото състезания станаха Гюнай Галибов при кадети до 60 кг. и Роберто Василев при кадети до 65 кг., също от село Царев брод, също бивши наши ученици, започнали и продължаващи да тренират всяка седмица в училището ни под ръководството на семпай Айдън.

На зонално първенство за всички възрастови групи в град Севлиево, проведено на 28 юни в зала „Дан Колов” шампиони и техни призьори станаха Енгин Мустафа /”злато”/ при деца до 14 г. /бивш наш ученик, седмокласник/, Роберто Василев /”злато”/ при кадети, осмокласник, наш ученик до миналата учебна година. Гюнай Галибов този път „се задоволи” с бронз. Отново златен медал печели Радостин Ганчев, за който вече споменах. Въпреки, че той тренира по-отскоро, но с огромна упоритост и последователност „превзема” пореден пояс, прескачайки дадено ниво, а спортните успехи в оспорвани състезания също са налице и са повече от впечатляващи – две състезания – два златни медала. А Ахмед Сабри не взе участие поради контузия.

Тези нови и поредни успехи биха били невъзможни без семпай Айдън Ахмедов, без съдействието и помощта на сенсей и роден победител Даниел Димитров, както и сенсей Стоян Обретенов, ІІІ дан и президент на спортен клуб „Киокушин” град Шумен.

За големите успехи във Викторината по БДП /общински и областен етап/ на представителния училищен отбор вече знаете – на 28 април, при конкуренция от десет отбора за първи път е завоювано ПЪРВО място. На следващия ден, на областното първенство този път отборът ни е втори, като до последния кръг е бил и временен водач.

Отново ще изброя и поздравя тези петима победители: Мартин Тихомиров от V кл., Павлина Живкова от VІ кл., Марин Маринов и Ертан Ерсан от VІІ кл. и Стефан Христов от VІІІ кл.

В навечерието на 24 май, г-н Красимир Костов, кмет на община Шумен, на подобаващо тържество е наградил всички Носители на наг-радата на своя випуск от всяко едно средно училище, което има своите абитуриенти – дванадесетокласници. За нас това събитие и факт придобиха особено значение, когато научихме, че бивш наш възпитаник, Анъл Ахмедов Мухсинов е „най-добър в своя випуск” в ПГ по Механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт в гр. Шумен. С пълно отличие той е завършил професията „Програмист”, със специалност „Програмно осигуряване”. Естествено, Анъл беше поканен, уважен и поздравен на тържеството ни на 24 май.

Традиционни през последните години са и организираните и провеждани конкурси за красота от различни агенции, институции и средни учебни заведения.

И тук поводите ни за особена гордост са повече от „много”. Братята Радомирови са сред тях: Любослав е единадесетокласник, той е класиран на второ място в конкурс за красота и интелект, проведен в ПГ по икономика в гр. Шумен.

Николай Радомиров учи в ХІІ кл. в ПГ по Механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт и е класиран заслужено на І място – „мистър ПГМЕТТ”.

Петромила Младенова печели няколко конкурса – „Мис СОУ „Сава Доброплодни” 2015. Тя е и първа подгласничка на престижния „Мис Шумен 2015 г.”. Има награди и за „най-чаровна усмивка” и др.

Когато тя беше наша ученичка, не случайно я наричахме „рекламното лице на училището”. В рекламна агенция, с която работихме и която имаше задача да изготви луксозен, в четири части алманах на община Шумен, бяха взели решение и сложили снимка на Петромила от класно тържество при нас в първи клас на една от луксозните корици.

Шестнадесетото издания на конкурс „Мис и мистър топлица на Шумен”, който по традиция се организира от национална модна агенция „Идея Прима” се е провел в клуб „Мултифейс”. С короната на „Мис топлица” се е окичила Мариела Методиева, която печели и двата варианта на конкурса – регионалният „Топлице на Шумен 2015” и националният „Български топлица – Шумен 2015 г.” Нашето момиче, победител е на 17 години, висока е 174 см., а останалите и мерки са 88-65-90. Учи в ХІ кл. в паралелка по химия и биология в ПМГ „Нанчо Попович”. „Мечтата ми е да продължа да се занимавам с медицина. Моят девиз е: „Победи, за да оцелееш”. Обичам да изглеждам добре и да се чувствам добре. През свободното си време спортувам – „Спортът е здраве!” Друго мое любимо занимание са народните танци”. Не случайно, след туровете по бански костюми и с официално облекло, в третия – артистичен тур, Мариела е взривила публиката с изпълнението на българско хоро.

Като нещо най-естествено, ние поканихме Петромила и Мариела да присъстват на училищното ни тържество за 15 юни. Те се показаха в официален тоалет, сложили своите ленти на призьори. Тук беше и щастливата майка на Мариела, отгледала и възпитала такова момиче, вече девойка! Снимките най-добре илюстрират прекрасното настроение, лъчезарността, младостта, красотата… които дефилираха и присъстваха на поредното ни вълнуващо тържество за официален край на юбилейната, 95 година на нашето любимо и красиво училище.

Ето така, ние уважаваме, ценим, гордеем се и съобщаваме, даваме гласност на различните видове успехи на наши настоящи и вече порастнали ученици!

Мили момичета и момчета, девойки и младежи, гордеем се с вас и Вашите впечатляващи успехи!

Юни, 2015 година

С гордост, Тихомир Трифонов

Повече снимки може да откриете на фейсбук страницата ни!

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and