И ПРИ НАС ИМА НОВИ МАЛКИ ИНСПЕКТОРИ ПО ПРЕДПАЗНИТЕ КОЛАНИ

За трета година стартира и се проведе кампанията „С предпазен колан на задната седалка“. Инициативата има за цел да изясни на децата от първи и втори клас на училищата от община Шумен, защо е важно да се ползват обезопасителните системи в автомобила, както и да се привлече вниманието на родителите да бъдат по-внимателни при шофиране.

И радио Шумен подкрепя кампанията. Медии, представители на бизнеса и местната администрация се включват за пореден път в инициативата.

“Областната дирекция на МВР в Шумен е горд партньор на кампанията”, казва инспектор Йордан Жеков и призовава за повече внимание както от родителите, така и от децата. 

Община Шумен също е партньор на кампанията. Пиарът на местната администрация Роза Енчева благодари на организаторите на проявата.

Доброволци от различни фирми и институции в Шумен обикалят и вече обиколиха училищата и представиха презентации, свързани с безопасното пътуване. Те обясняваха защо е важно поставянето на колан в автомобила и защо винаги децата трябва да бъдат слагани в столчета.

“Презентациите са максимално достъпни за децата”, казва главният редактор на Радио Шумен Катерина Петрова, която също е доброволка.

Кампанията продължи до средата на декември, като дотогава вече са обхванати всички училища в община Шумен.

И при нас имаше доброволци, пред учениците от първи и втори клас се изявиха три дами от Уни кредит Булбанк, клон Шумен. Те много добре презентираха и обясниха идеите на кампанията – с беседа, презентиране на две филмчета, попълване на анкета от децата и оказване на методическа помощ на нуждаещите се. Направените снимки документират казаното по-горе. Учениците от първи и втори клас получиха като подарък и за спомен рекламни фланелки на кампанията и значка, удостоверяваща, че вече са пълноправни инспектори по коланите.

Ноември, декември 2022 година

Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and