И НИЕ ПОДАРЯВАМЕ!

За да бъде училището ни такова, като материална база и интериор, а и не само, немалка заслуга имат и нашите приятели-дарители. Винаги сме им били признателни и благодарни, затова в тяхна чест провеждаме ежегодно преди 15 септември тържество. И така… вече двадесет пъти!

Но в тази новина ще стане дума за друго, за това, че и ние, като училище и като училищно настоятелство също помагаме и даряваме.

Ще дадем три примера от 2017 година. Помогнахме като поръчахме дунапрен по зададени размери и след това да се ушият подходящи калъфи за тях. Така вече са подменени старите дюшечета в детската градина в село Царев брод…
Поръчахме и заплатихме развлекателно шоу за децата от ДГ „Червената шапчица” в с. Златна нива и за техните близки. Конкретният повод беше празникът на селото, но радостните преживявания се случиха малко по-късно. Доволни сме, че успяхме да зарадваме малчуганите, като за да бъде срещата ни още по-вълнуваща и с дълготрайни спомени на всяко дете подарихме и пакет с лакомства и рекламни материали на училището ни. Снимките са повече от красноречиви, а широките и неподправени детски усмивки най-много ни радват и топлят. Те ще бъдат подарени и на тези деца, които са на тях!
През месец ноември част от декември в РИМ в град Шумен гостува много интересна изложба от град Бургас – „Подводен свят”. Както в друга новина споделихме, направихме така, че всички наши ученици организирано да я посетят. Помогнахме на колегите, на децата и родителите от Детската градина в село Царев брод финансово, като им осигурихме и заплатихме превоз

за да се посети и разгледа тази атрактивна изложба на различни и екзотични морски обитатели…

На децата в ДГ „Щастливо детство” село Царев брод, подарихме нещо различно, интересно, полезно и стойностно – джип. Частите му бяха в един голям кашон, а кметът на селото инж. Стефан Живков и нашия охранител Галин Георгиев доста време отделиха докато го сглобят и приготвят за да бъде изпробван и подарен. А този мини модел наистина има немалко атракции – при натискане на копче – стартер се чува звук, като при запалване. Има и радио с няколко сменящи се станции, може да се сигнализира с клаксона, да се ползват скорости и други педали… Джипът може да се управлява от колегите преподаватели и дистанционно.
Удоволствие изпитахме със Стефан Живков когато отидохме за да занесем и предадем за ползване този джип. А снимките са красноречиво допълнение към тези думи…

Имаме и други идеи в това отношение, към всички детски градини, от които селища при нас идват деца, но всичко… с времето си! Нали?

Тихомир Трифонов,
февруари 2018 година

 


From И НИЕ ДАРЯВАМЕ!. Posted by Основно училище “Свети свети Кирил и Методий” с. Царев брод, община Шумен on 2/26/2018 (60 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

 

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and