ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПЛАН С ИНИЦИАТИВИ, ПОСВЕТЕНИ НА ПАТРОННИЯ НИ ПРАЗНИК – І ЧАСТ

Приятели, в поредица от новини, с продължения, ще поставя на вниманието ви как реализирахме заложените неща, като може би текстовата част няма да е толкова голяма, а както винаги, така и сега ще има илюстриране с богат снимков материал.

Реално заложените във въпросния план дейности обхващат период от един месец – от 9 май до 16 юни. Началото беше сложено с участието на училищен отбор от четири момичета и четири момчета в щафета „Европа“, проведена в град Шумен на 9 май. Завоюваното седмо място от единадесет отбора за нас е реално и успех, отчитайки всички обективни факти и дадености – като наличен брой ученици, в това число и изявени лекоатлети.

На 9 май в 10,00 ч. учениците от седми клас и участниците в щафетата взеха участие в ритуал по поднасянето на цветя пред паметника на загиналите във войните на площад „Кристал“. А по-късно нашите седмокласници организирано посетиха и разгледаха Професионална гимназия по икономика и Професионална гимназия по ОХХТ„Д-р Асен Златаров“ в град Шумен.

На 11 май, празникът на град Шумен ние почетохме и отбелязахме с тържествен час на класа във всеки един клас, а след това със спортни игри и състезания на двора, а така също и конкурс за рисунки с цветни тебешири. Много и различни игри, емоции, спортни страсти – народна топка, волейбол, тласкане на гюле, въртене на обръчи, левски скок от място, теглене на въже и др., направиха тези няколко часа толкова привлекателни и усмихнати.

На 16 май при нас беше интересно. Гостуваха ни от Районна дирекция ПБЗН. В отговор на наше писмо – покана при нас дойдоха огнеборци, заедно със свой автомобил. Първо беше реализирано организирано излизане по тревога и сигнал „Пожар! Пожар! Пожар!“ Беше демонстрирано разпъването на маркучи, изведен от сградата беше и „обгазен“ ученик. А след това офицер Лозанов говори пред учениците, той им разказа много полезни неща, а те имаха възможност да разгледат и оборудването на противопожарния автомобил.

Няколко часа по-късно, в 17,45 ч. се проведе и родителска среща. След дълго прекъсване, очакванията и на двете страни бяха сериозни. Впечатляващо беше присъствието на родителите, 84 човека, а други 18 са се обадили и консултирали по телефон и са се извинили, че по обективни причини няма да могат да дойдат. Верни на своя нестандартен подход и начин, и този път като организатори подходихме при подготовката. В началото пред многото родители се изяви Асен Станиславов Ненчев от „Магичен театър“ град Шумен. В много шеги и закачки, оригинални номера, с участие на канени от публиката хора премина тази първа част. Тя създаде нужното настроение и близост, а по време на следващата обща част бяха направени съобщения, отправени поздравления и благодарности, както и разяснен по точки приетия и отпечатан и на плакат план с инициативи и мероприятия, посветени на патронния празник. Индивидуалните педагогически консултации продължиха по класове, при подчертан интерес от страна на родителите и добра предварителна подготовка на колегите.

Очаквайте продължение с нашия отчет с текст и снимки по изпълнението на приетия мащабен план с инициативи и мероприятия, посветени на патронния ни празник.

Май, юни 2022 г.

Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and