ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПЛАН С ИНИЦИАТИВИ, ПОСВЕТЕНИ НА ПАТРОННИЯ НИ ПРАЗНИК – ІІ ЧАСТ

В тази втора част ще споделим и ще ви информираме за три момента: демонстрациите по карате шинкиокушин на школници от ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“, които се проведоха на 17 май, гостуването на 19 май на учители и ученици от ПГ по ОХХТ „Д-р Асен Златаров“ гр. Шумен и подреждането на изложба от рисунки за конкурс, обявен в нашия план.

Преди немного години в училището ни в продължение на седем години имаше филиал на СК Карате шинкиокушин с треньор, семпай Айдън Ахмедов. В резултат на усилените тренировки и активната и всестранна помощ на сенсей Даниел Димитров и президента на клуба Стоян Обретенов бяха постигнати уникални резултати.

Трениралите и участвали в регионални, областни, републикански и международни състезания спечелиха стотици грамоти, медали и много купи. За съжаление поради липса на друг семпай, набралите мащабна скорост успехи бяха прекратени. През последните две учебни години, с прекъсване заради онлайн обученията, в училището работиха две възрастови групи, с трениращи карате ученици към ЦПЛР УСШ „Хан Крум“ със семпай Явор Александров. За да бъдат видени и за да достигнат до всички наши ученици, част от уменията на трениращи по-отдавна карате млади хора, в приетия ни план беше включена и такава точка – демонстрации в двора на училището ни.

Това се случи на 17 май от 14,00 ч. Всичко, което беше демонстрирано и видяно беше много впечатляващо. Всяко изпълнение, упражнение, всеки „номер“ предизвикваха неподправени емоции и много овации… Безспорно „гвоздеите“ бяха чупенето на дъски, керемиди с ръце и крака, с глава поредица от наредени един над друг бетонни блокчета, както и дебела летва в гърдите… Видеоклипове, публикувани от местни медии, както и в социалните мрежи тези изпълнения се виждат много добре, а тук само ще подкрепим казаното с немного снимки.

Купа за това, че работим много за спорта и здравето на нашите ученици и за да много добрата ни съвместна работа беше връчена от Людмила Любенова, директор на ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“ град Шумен.

Професионалното ориентиране не само на седмокласниците, а на всички наши ученици си е перманентна грижа. За да бъдат нещата видими и видени, съвместно с ръководството на ПГ по ОХХТ „Д-р А. Златаров“ организирахме мини десант при нас. Това бяха колегите Галина Радкова, Десислава Божинова от професионално направление фризьорство, Мариана Колева – хранене и учениците Боряна Николаева и Асен Петков, фризьори и Селин Сезгин – гримьор. Те доказаха своите умения като гримираха, подстригаха, направиха прически на няколко ученици и на колегата ресурсен учител Светла Димитрова. Разделихме се благодарейки им и с уговорката за ново гостуване и нови… приятелства. А обслужените ученици се радваха и бързаха да си направят снимки за спомен и за споделяне.

Организиран и проведен беше конкурс за рисунка на тема: „Моето любимо училище!“ Не бяха поставени „строги рамки“ и ограничения, можеше да се ползват различни техники, а размерите на рисунките да бъдат по желанието и избора на младите художници. За наша радост направените рисунки бяха десетки… С част от тях колегите подредиха изложба, която се вижда на снимките. А класирането и наградите бяха отделно за двете училищни степени. Ето и отличените, но веднага ще отбележим, че хубавите рисунки бяха повече, но няма как всички да бъдат и наградени. Все пак една част от тях ще останат като експонати в читалнята на училищната библиотека.

Начална степен: първо място – Симона Светославова Пенчева от трети клас;

Второ място: Дуйгу Нуридинова Юсеинова от първи клас;

Трето място: Валентина Маринова Янкова от втори клас и Преслава Димитрова Генова от четвърти клас.

V-VІІ клас: първо място – Иван Стефанов от седми клас;

Второ място: Елис Кенанова Ахмедова от пети клас;

Трето място: Мариела Сашкова Ангелова от шести клас.

Поощрителни награди ще получат: Илиян Димитров Димитров от седми клас, Деница Галинова Димитрова от първи клас, Дилара Ердинчева Исмаилова от четвърти клас, Сияна Галинова Стойчева и Елиф Нехатова Мустафова от трети клас, Надежда Радостинова Йорданова, Белослава Градимирова Богомилова, Мариела Дилянова Валентинова, Сами Ахмед Ахмед и Галин Петров Гинев от пети клас и Николай Станков Митев от втори клас.

Приключваме тази втора част, с уговорката, че съвсем скоро ще има и трета, а вероятно и четвърта…

Май – юни 2022 година

Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and