ЗА ОРГАНИЗИРАНИТЕ И ПРОВЕДЕНИ ЕКСКУРЗИИ ДО ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК И ДО МУЗЕЯ НА СТЪКЛОТО И ПОДВОДНИЦА СЛАВА

Във вече нееднократно цитирания план с инициативи и мероприятия, посветени на патронния ни празник е видно, че бяхме заложили организирането и провеждането на еднодневни екскурзии.

През миналата учебна година по подобен начин учениците от начален етап посетиха и се насладиха на красотите и експонатите в Исторически парк край с. Неофит Рилски. А музея на стъклото, възстановената подводница-музей „Слава“ и ферибота край град Белослав посетиха учениците от тогавашните пети, шести и седми клас.

Идеята ни тази година беше, като се радваме, че тя се реализира, е учениците, които не са ходили да посетят и двата обекта. В края на м. май, на 31, на 2, 3, 8 и 15 юни бяха организирани пет еднодневни екскурзии. Учениците от първи, шести, седми и част от новите ни ученици от пети клас посетиха, разгледаха обекти в Исторически парк и взеха участие в оригинална и емоционална възстановка в тракийския тюрсиз.

А тези от втори, трети, четвърти и пети клас посетиха трите обекта край град Белослав. За да бъдат изживяването и обезпечаването пълноценни, екскурзиите за учениците бяха напълно безплатни – заплатен беше вход, възстановка, транспорт, беше осигурен и обяд. Всичко това стана със средства от бюджета на училището по линия на заниманията по интереси.

Удовлетворението на нас, организаторите е, че екскурзиите през м. юни 2021 и тази, 2022 г. направиха така, че учениците ни да посетят тези два знакови обекта. Едно е да се говори и пише за патриотичното възпитание на нашите ученици, но по-важното е това да се случи в действителност. Това, което споделиха ученици, а част от многото направени снимки документират, е удовлетвореност и нескрит интерес към видяното.

Така бяха съчетани и се случиха нещата: екскурзии с познавателни, възпитателни, образователни и не на последно място с патриотичен момент и елемент цели.

В тази последна от поредицата новини, посветени на планираните и за наша радост и удовлетворение реализирани инициативи ще добавим и грамоти за завоюваното четвърто място във футболен турнир за ученици до четвърти клас, проведен на 1 юни на игрищата в градската градина в град Шумен. Другата грамота е за участие на наши ученици, по същото време в игри и състезания пред ДКТ „В. Друмев“.

По инициатива на издателство „КЛЕТ“ София много наши ученици участваха в конкурс за рисунки под надслов „Моята мечта“. За много доброто си представяне учениците получиха грамоти и значки с надпис „Мечтател“, а за учителите-ръководители с надпис „Учител – вдъхновител“.

Юни 2022 година

Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and