ЗА ДВАДЕСЕТИ ПЪТ

На 13 септември, т. г. се проведе юбилейния, двадесети коктейл в чест на дарителите на училището за предходната учебна година, за здраве и благополучие през новата 2017-2018 учебна година на цялата училищна общност.

И този път бяха поканени дарители на училището, но не само през последната година, представители на съветите на родителите по класове, членове на Съвета на училището и на УС на Сдружение „Училищно настоятелство” с. Царев брод и др.

Като юбилеен, за двадесети път, организаторите бяха поканили и представители на общинска (кмет, председател на ОбС, общински съветници) и държавна власт (областен управител).

А тържеството и този път се получи като един празничен повод за засвидетелстване уважение и признателност към тези, които през годините по различни начини са ни помагали.

Каквото и да си говорим за съвременната визия на училището, то тя нямаше да е същата, ако не бяха тези хора, като физически лица и представители на фирми и други организации – помагали ни по различни начини.

Броени дни преди това бяха завършени някои важни ремонтни и други дейности като монтиране на три нови пилона и знамена, подарени от г-н Димитър Александров, дългогодишен приятел и дарител на училището ни.

Самото монтиране беше извършено като дарение от фирмата на г-н Пенчо Христов, заедно с подмяна на знамена, изливане на бетон пред и около училищния павилион, смяна и монтаж на нови прожектори и др.

А самото тържество се проведе на напълно обновената площадка, бяха подменени с нови и наредени плочки на площ около 150 м 2.

Така и втората причина, поради която се провежда такова тържество по това време беше да се види и каква е реалната готовност на училището за успешното начало на учебната 2017-2018 година.

Сборна програма беше поднесена в „актовата зала под звездите”, както шеговито наричаме мястото пред официални вход на сградата.

Стъпалата са прекрасна и подходяща сцена, а пейките, разположени под новата придобивка – метални ферми със зелено поликарбоново покритие са удобно място за гледане и слушане.

Групата ученици, под ръководството на ст. учител Каролина Георгиева пяха и рецитираха, а с индивидуални изпълнения и този път прекрасно се изявиха Анна Калонова от шести клас, Жанета Русева, вече пораснала бивша наша ученичка, гостите от Шумен – брат и сестра, Живко Иванов и Славея Иванова. Отново ни гостува и Зехра Енверова, ученичка в шуменско училище, само броени дни след големият и успех след изявата и в гр. Варна – в ІІІ международен музикален конкурс ART STAR.

Прочетен беше и поздравителен адрес от кмета на община Шумен г-н Любомир Христов (приложен е в сканиран вариант).

Музикален домакин отвън, а и после, по време на втората, по-веселата част беше Светослав Христов. Той отново ни убеди, че може и добре да пее и да напипва музикалния пулс на присъстващите… Може би и затова самото тържество, неговата весела, втора част продължи по-дълго от планираното…

По време на първата част беше оповестено решението на педагогическият съвет. Прилагаме го отделно след този текст и затова тук само ще посочим определените за „Дарители на училището” за 2016-2017 г.

1. Агенция за държавен финансов контрол град София, в лицето на своя директор г-н Георги Начев за направеното дарение – 12 броя преносими компютри, втора употреба. Съдействие за реализирането на това ценно за нас дарение оказаха господата Стефан Петков и Георги Ташев от гр. Шумен.

2. Фирма „БАТО – 99” – ЕООД град Шумен с управител Пенчо Христов Христов за безплатно извършени строително-ремонтни дейности, в т. ч. монтиране на три метални пилона за знамена, периодична смяна с вишка на знамена, рязане на дървета и кастрене на клони, санитарна сеч в двора и около оградата от външната страна.

3. Католическо монашеско общество с. Царев брод с престоятел сестра Елизабет, за поредните четири лагерни смени в манастира, с извозване и изхранване на участващите наши ученици, реализиране на редица позитивни възпитателни и с игрови елемент дейности в тези пет дни и еднодневна екскурзия с посещение на басейн в к. к. „Свети Константин и Елена„, както и за подаръчните комплекти за всички ученици в навечерието на Коледа и Великден.

На г-н Георги Ташев, като представител на агенцията за ДФК бяха връчени подготвените Сертификат за благородство, рекламна чаша с логото на училището, рекламно знаменце на училището с нарочен надпис на бялото поле, цветя и др.

По-късно ще бъде изготвена и дадена почетната лента с конкретен надпис. Специална благодарност беше изказана и на г-н Стефан Петков, управител на Общинска банка, клон Шумен за съдействието за реализиране на това дарение.

За съвместната ни работа със сестрите от католическия манастир в село Царев брод много сме говорили и писали. Затова те винаги са сред нашите най-искрени и верни приятели и ежегодни дарители. Тази година институцията манастир беше определена за носител на тази награда за дейности и факти, посочени по-горе. За лош късмет, само няколко часа по-рано на сестра Елизабет, престоятел на сестрите се е случило нещастие.

Счупила си е ръката и се е наложило доста време да чака докато и се окаже компетентна помощ. Въпреки това, веднага след манипулациите, на връщане от болницата тя, заедно със сестра Надя се включиха в тържеството ни.

Третият от тази „почетна тройка” дарители – г-н Пенчо Христов не присъства поради заетост и дейности от фирмата му в русенска област. Поради това неговите награди ще бъдат връчени допълнително.

Като нов дарител публично беше уважен бизнесмен от гр. Велики Преслав. Г-н Милко Димитров при идването си на тържеството донесе подаръчни комплекти за всички първокласници, в рекламни ранички на фирма „ЙОМИ” ЕООД има канцеларски материали, както и плодове и минерална вода (това се вижда и на една от снимките).

Сред гостите на тържеството бяха г-жа Даниела Русева, общински съветник и дарител на училището, кметовете на с. Царев брод и село Велино – инж. Стефан Живков и Димитър Димитров, колеги директори на детски градини, членове на УС на настоятелствата от кв. Мътница, с. Велино, с. Царев брод и членове на Училищния обществен съвет начело със своя председател г-жа Антоанета Живкова.

Тук бяха и много от поканените и изброени в решението на съвета дарители, в това число и най-възрастният – един много добър майстор и заварчик – Велико Дерменджиев.

Имаше и празнична заря в двора на училището.

След това всички присъстващи бяха посрещнати на входа от стопанина на сградата и директор на училището – Тихомир Трифонов. На влизане всички получиха приготвените рекламни материали, в това число и нова рекламна линийка на училището с актуални снимки от лятото.

Около една от двете коктейл-маси отец Иван освети богатата трапеза и благодари на своите колеги, дарители. По-късно, когато бяха внесени двете красиви торти, честта да запалят фонтаните и да ги разрежат беше оказана на Керанка и Велико Дерменджиеви и Антоанета и Стефан Живкови.

Тържеството продължи с лични контакти, интересни разговори, желаещите разгледаха сградата и готовността за успешното откриване на новата учебна година. Особен интерес предизвикаха и подготвените подаръчни комплекти за всеки ученик, подредени в личните шкафчета в двата коридора. А подходящата музика, многото песни и хора, които Светослав Христов предложи, накараха десетки присъстващи да се хванат и поиграят, да се повеселят!

Септември, лето 2017

Решение на ПС за дарителите 09.2017


From ЗА ДВАДЕСЕТИ ПЪТ. Posted by Основно училище “Свети свети Кирил и Методий” с. Царев брод, община Шумен on 11/04/2017 (61 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and