ЗАСЛУЖЕНА РАДОСТ! ДА Я СПОДЕЛИМ!

На 28 февруари, събота, преди обяд, в Регионалната библиотека „Ст. Чилингиров” в град Шумен бяха връчени наградите на победителите в организирания от Общинския детски комплекс и община Шумен ХІХ Регионален конкурс „Пижо и Пенда” за изработка на най-малка, най-голяма, най-оригинална мартеница, колие, пано и обемна кукла.

При много масово участие, над 180 творби в отделните раздели и ученици от над 20 учебни заведения, комисия в състав – председател Теменуга Христова, художник и членове художниците Недялка Митич и Св. Земеделски са определили призьорите.

За наша обща радост сред наградените има и наши ученици. В раздел „Пижо и Пенда” беше отличен Александър Валериев Петков от ІІ кл. Наградата връчи професор Русанка Петрова, председател на постоянната комисия по просвета, образование и наука към Общински съвет гр. Шумен.

В Раздел „Пано” колективна награда беше връчена от госпожа Павлина Марева на група ученици, петокласници. Всички ученици от V клас, под ръководството на своя учител Таня Стефанова бяха изработили пано с щъркел и много красиви мартенички около него.

Сред победителите в раздел „Мартенско дърво” е колектив от група ученици от VІ, VІІ и VІІІ кл. Павлина Живкова, Айджан Бейхан, Синем Рашид, Ердоан Сами, Габриела Георгиева и Петър Горчев от VІ кл., Елис Хабилева и Валери Евгениев от VІІ кл. и Надежда Христова, Пламен Вишков и Станимир Мариянов от VІІІ кл. бяха изработили с много желание, старание и любов, творение, пред което много бяха желаещите да си направят снимка, а да заснемат и самото произведение – „пролетно дърво”. Колективната награда получиха петима от присъстващите шестокласници от г-жа Павлина Марева, директор на ОДК, град Шумен.

Поздравления заслужават всички участвали със свои произведения в конкурса наши ученици, техните преподаватели по изобразително изкуство и домашен бит и техника, както и старши учител Гергана Гроздева /преподавател на шести клас по изобразително изкуство/ и старши възпитател Таня Стефанова, /преподавател по изобразително изкуство на петокласниците/.

Да споделят радостните чувства на учениците и присъстват на награждаването, съчетано с танцови изпълнения, бяха дошли старши възпитател Таня Стефанова, преподавател по изобразително изкуство в V кл., както и много родители и роднини на наши ученици.

1 март, 2015 година
Тихомир Трифонов, от мястото на поредната добра новина

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and