ЗАВЪРШВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА И ЕДНО ВЪЛНУВАЩО ИЗПРАЩАНЕ

Всяко завършване на поредната учебна година е повод за равносметка, за вълнение, за сълзи на раздяла, за изява пред присъстващите родители и други хора… И всичко това в навечерието на голямата, чакана от всички лятна ваканция!
Тържествата в края на учебната година, по класове и по степени, са традиционни и винаги вълнуващи. През тази учебна година общи нямаше, най-вече заради Ковид пандемията.

Всеки класен ръководител, съвместно с учителя на ГЦОУД, сами решаваха кога и как отбелязването края на учебната година да се случи.

През тази година фактологията е следната: първи и втори клас получиха своите удостоверения и грамоти по време на еднодневната екскурзия до Исторически парк на 23 юни, като конкретно това стана на детския атракцион в една много по-различна обстановка.

Трети и четвърти клас имаха самостоятелни тържества, организирани и проведени в красивата и функционална Актова зала №1, съответно на 23 юни и на 2 юли.
На пети клас ученическите книжки, грамотите и лентите на отличниците бяха официално раздадени на ферибота, който свързва двата бряга на град Белослав по време на еднодневната им екскурзия, провела се на 28 юни.

Седмокласниците бяха „по-специален случай!“ Те бяха поканени в края на заседанието на годишния педагогически съвет, на 5 юли, тогава им бяха връчени и раздадени удостоверенията, служебни бележки, грамотите на отличниците и предметните награди.

Съгласно решение, взето на заседанието на констативния педагогически съвет, нашите отличници бяха наградени с различни грамоти, които с много хъс и „красиви“ идеи реализираха класните им ръководители. А за всеки отличник имаше и волейболна топка.

В кафе паузата на заседанието на 5 юли тържествено и уважително беше отделено време и за колегата Стефка Петрова Ванкова по повод нейното пенсиониране. Бяха и дадени подаръци, рекламни материали, наш ритуален шал, оригинален медал, поздравителен адрес и др. Както се казва „дай боже всекиму“, когато дойде това време и този момент, всеки един човек да бъде изпратен с такова внимание и уважение. А г-жа Ст. Ванкова е работила в училището ни през целия си трудов път и живот и го е правила така, че да заслужи уважението на своите випуски с ученици, на родителите им и на цялата общественост.

И в тази новина има богат снимков материал, който да илюстрира написаното по-горе.
В навечерието сме на поредната Нова учебна година – 2021-2022. След 9 – 10 месеца ще дойде време за поредното завършване и на тази година… Но дотогава има немалко време, усилия, труд и сериозна съвместна работа! Надяваме се… присъствена!

Септември 2021 година
Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and