ЗАБАВА И НАГРАЖДАВАНЕ НА СПОРТИСТ НА УЧИЛИЩЕТО 2018!

Тази сравнително нова традиция датира от лятото на 2009 година. Няколко седмици преди това представителният училищен футболен отбор постигна своя най-голям успех. След спечелване на първо място в своята група, при сериозна конкуренция след още две победи беше завоювано и първо място в община Шумен.

Последваха срещи с победители, представители на други общини – ОУ „Хр. Ботев” от село Вълнари и СОУ „Г. С. Раковски” град Каолиново. Финалът за областно първенство завърши с победа над момчетата от ОУ „Христо Смирненски” от село Ясенково. Така област Шумен беше достойно представена на следващ етап от ученическите спортни игри, където играхме с представител на област Варна.
Тези поредици от успехи, както успешни изяви и в други спортове ни наведоха на идеята да организираме ежегодни тържества, на които да уважим тези момичета и момчета, постигнали много добри резултати и в спортни състезания, а така издигащи и авторитета на училището ни.
На първото такова, през м. юни 2009 година нещата се случиха вълнуващо и за общо удовлетворение. Присъстваха г-н Найден Косев от община Шумен, футболистът Цоньо Василев (със своя внук), който няма нужда от представяне, Владимир Пенчев, тогава директор на УСШ „Хан Крум” гр. Шумен и много ученици. Както е редно имаше връчване на медали, купи, маркова топка… и много снимки. Имаше и шампанско за пръскане, с което умело се справи нашия колега и развил се и като треньор по футбол, понастоящем в Германия – Имрен Джеферов.
През изминалите години за победители след номиниране на десет ученици, доказали се и като спортисти, са били определяни: Осман Осман от ИЗЦ – спорт карете шин киокушин; Ферди Ресмиев от Депо в спорт вдигане на тежести; Ивелина Петрова от кв. Мътница – спорт карате шин киокушин (ще припомня, че нашето момиче през 2013 год. беше определена и за „Спортист на община Шумен”, а по-късно и номинирана от нас във фондацията на Димитър Бербатов).
Победители в тази престижна класация са били Ахмед Сабри от село Царев брод – карате шин киокушин, два поредни пъти; Христо Стоянов от кв. Мътница – спорт футбол и Ипек Ибрахимова – лека атлетика за 2017 година.
Ликовете на повечето от тези победители са на перфо фолио и залепени на част от прозорци на официалната, срещу входа в двора страна на сградата.
Трета поредна година награждаването се съчетава и със забава в двора на училището, с канене на водещ шоумен, с осигуряване на ди джей, с провеждането на много състезателни и забавни игри…А в края на тържеството, когато вече се е смрачило има и заря, за радост не само на всички присъстващи…
Така беше и тази година, като по няколко причини това младежко увеселение се проведе не на 21 юни (в най-дългия ден и най-късаната за годината нощ), а през месец юли. Отново имаше много музика, хора, разнообразни игри, караоке изпълнения, усмивки и весело настроение… Много бяха и присъстващите – наши настоящи и бивши ученици, родители, много баби, повечето със своите внучета и внучки! Снимките красноречиво и в образ потвърждават написаното!
Когато дойде време за награждаването, помощ оказаха със своето участие инж. Стефан Живков, кмет на с. Царев брод и семпай Айдън Ахмедов. А за успехите в леката атлетика сериозна заслуга имат ст. учител Мирослав Илиев и преподавател по ФВС Даниела Господинова.
За свои лични и отборни спортни успехи през изминалата учебна година бяха номинирани десет момичета и момчета. За първи път при класирането им имаше по повече от един човек на едно място. За тези подреждания имаше конкретни причини и логика. В най-новата история на училището, а и не само, отборът на ОДМВР гр. Шумен, съставен от наши момчета спечели първо място в първото Национална състезание (организирано от МВР и ). Това безспорно е изключителен успех, на фона на конкуренцията, броя на отборите, а и броя и видовете дисциплини – полицейска самозащита по двойки, отговори на въпроси от викторина по БДП, подреждане на пъзел за време, оказване на долекарска помощ на пострадал, преодоляване на препятствия с велосипеди (индивидуално). Именно затова победителите – Александър Петков, Александър Йорданов, Енис Каспер и Илкан Илханов – бяха определени и обявени за победители в класацията за 2017-2018 година. Имената на всички останали ученици, с успехи в спорта и тяхното подреждане е видно от сканираните Дипломи, които заедно с много други награди бяха раздадени. За първи път бяха поръчани и връчени и красиви ленти с надпис. Снимките също са красноречиви… Поздравени бяха и присъстващите родители на наградените ученици. Поканени бяха и победители от предходни години, като се отзоваха Ипек Ибрахимова и Ахмед Сабри.
А веселото настроение продължи и след красивата заря на фона на „Химн на Шумен”.
През годината наши ученици спечелиха много призови места в конкурси за рисунки, мартенички, сурвакници, пана, в състезания по математика, имахме участници и в областни кръгове на олимпиади…
На 12 юли бяха уважени и малките спортисти, а успехите им никак не са за подценяване – в общински и национален мащаб! Две купи за отборно класиране – първо място на Национално състезание и трето в лекоатлетически крос „Златна есен” 2017 г. (при участие само с шест състезатели), златен медал за първо място в крос на Ева Лъчезарова, сребърен медал на същото състезание за Айлин Исмаил и др.
В навечерието сме на поредната Нова, 2018-2019 учебна година! Логично е да имаме позитивни очаквания за нови успехи и в спорта! Бъдещето ще го покаже и евентуално докаже!
Юли 2018 година
Тихомир Трифонов
From ЗАБАВА И НАГРАЖДАВАНЕ НА СПОРТИСТ НА УЧИЛИЩЕТО 2018!. Posted by Основно училище “Свети свети Кирил и Методий” с. Царев брод, община Шумен on 7/24/2018 (59 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and