ЕКСКУРЗИЯ ЗА ОТЛИЧНИЦИ И УЧАСТИЕ В ПРАЗНИК НА СЕЛО СТАМБОЛОВО

Ден след вчерашната екскурзия може да отчетем, че идеята да се съчетаят две неща – еднодневна екскурзия – награда за ученици – отличници и участие с поздравителна програма в празника на село Стамболово, община Павликени, се оказа успешна. Включени бяха и други ученици, участници в клуб по хореография. Всеки ученик взе участие в изява – със стихотворение, с танц, а и с участие в изпълнение на песни (тук бяха и ученици от вокалната група, също сформирана по линия на заниманията по интереси в училището). По време на блоковата изява на нашите ученици беше разказано и за село Царев брод, предадени бяха и поздравите за празника от кмета на селото инж. Стефан Живков и на читалищния секретар Анна Михайлова. По традиция тържеството завърши с общо изпълнение на „Моя страна, моя България” с излизане на импровизираната сцена на всички участници в концертната програма. Като гост и участник с нас пътуваше и Зехра Неждет, ученичка от шести клас в СУ „Сава Доброплодни”. Тя и друг път се е изявявала при нас по време на училищни тържества, но този път беше по-различно и на друго място. Нейните прекрасни изпълнение на две естрадни песни и донесоха не просто много овации… Тя получи официална покана от кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов да участва в регионален песенен фестивал, чието поредно издание предстои.
След успешното участие в богатата програма, гостоприемните и благодарни домакини почерпиха всички, включени в групата ни. Разменени и подарени бяха сувенири за спомен.

Следващата спирка беше красивия и пълен с история град Велико Търново. Първият обект за кратка спирка беше МОЛ. А след това групово беше посетен хълм „Царевец”, осигурена беше и беседа от специалисти-екскурзоводи.

В края на този изпълнен с много положителни емоции ден може да се направят и следните изводи. Винаги е интересно, полезно и приятно когато ученици и учители са заедно, обединени от обща цел и са извън училището и населеното място. Самото пътуване, шегите и закачките, многото снимки, сувенири, покупки, както и искрените благодарности на хората от с. Стамболово и поканата да отидем догодина пак… направиха този ден някак си по-специален.
За това допринесоха и осигурените по време на пътуването неща, които бяха раздавани на екскурзиантите. Не е за пренебрегване и това, че цялата екскурзия за учениците беше напълно безплатна. Тя е една напълно заслужена награда за техния труд през изминалата учебна година, а и за чудесното им представяне. Нали за всички самодейци най-важните неща са да имат възможност да си изявят, да покажат пред публика това, което са научили и да получат аплаузи! А когато това съвпадне с още няколко красиви и вълнуващи празнични повода, удовлетворението е още по-голямо! Така освен личностна изява беше защитен и авторитета на любимото ни училище, на село Царев брод, а и на другите селища, от които бяха учениците – участници (от село Златна нива, от с. Коньовец, от филиал Депо, кв. Макак, Институт по захарно цвекло и с. Царев брод).

В края на този кратък материал ще благодарим и на колегите ръководители Даниела Господинова и Анна Мирчева, на Роза Стоянова и Виждан Басриева. Като представител на Обществения училищен съвет присъства и Севда Хасан, родител. За

безпроблемното, безаварийно и приятно пътуване, за подходящите спирки допринесе и водачът на училищния автобус Ахмед Исмаил.
Благодарности и към кмета на с. Стамболово г-н Петър Петров, на Галя Костова, служител в кметството на селото, както и на всички други, любезни и отзивчиви хора от това българско село…

А малката част от многото направени снимки ще онагледят още по-добре този ден, в който в рамките на 13 часа бяхме заедно – ученици и учители и преживяхме толкова много вълнения и емоции! Героите са уморени, ще се възстановим, но спомените, сувенирите и снимките – те ще останат!

7 юли 2019 година
Тихомир Трифонов

 

From ЕКСКУРЗИЯ ЗА ОТЛИЧНИЦИ И УЧАСТИЕ В ПРАЗНИК НА СЕЛО СТАМБОЛОВО. Posted by Основно училище “Свети свети Кирил и Методий” с. Царев брод, община Шумен on 7/07/2019 (55 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

 

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and