ЕДНО РАЗЛИЧНО ТЪРЖЕСТВО В „РАЗЛИЧНОТО УЧИЛИЩЕ”

На 17 ноември, в удълженото голямо междучасие се проведе събиране в две части: кратка панихида в памет на жертвите от пътно-транспортни произшествия и втора част – свързана с други актуални неща и събития…Тихомир Трифонов поднесе безпристрастно, кратки и тъжни статистически данни за броя на загиналите деца и други граждани през 2013 г. и през 2014 г. досега…

Многоуважаваният отец Иван от с. Велино отслужи съобразно каноните панахидата по конкретния повод. В края той се обърна към всички присъстващи ученици с напътстващи думи за взаимоотношенията им с родителите, учителите им и пожелания да станат достойни граждани на страната си, ценейки много здравето – своето и на другите.

След това директорът на училището постави на вниманието актуалните събития и поводи – съпричастност към болните от диабет, поредната Европейска нощ на театъра, международният ден на толерантността, огромният успех на Крисия, Ибрахим и Хасан.

В този ред на мисли нямаше как да се пропусне и поредната годишнина – 21 години от изключителния гол на Емил Костадинов на стадион „Парк дьо Пренс” в гр. Париж.

Това по-различно голямо междучасие завърши с много настроение и масово изпълнение на неофициалният български химн ”Моя страна, моя България” – със свещи или ритуални шалчета в ръце.

 

Т. Трифонов, 17 .ХІ. 2014 г.

 

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and