ЕДНО НЕОЧАКВАНО ДАРЕНИЕ!

През тези вече почти сто години училищна дейност много момичета и момчета са учили и завършили основното си образование!

Минали са години, те са станали големи, вече мъже и жени, създали са семейства и т. н. Те са имали деца, които са пораснали… евентуално и те са ни били ученици… и т. н. Това е само пример за един житейски кръговрат!

Навярно така е и станало. Ние, учители, винаги се радваме когато научим, чуем, прочетем или видим за успехи на вече бившите ни ученици. Когато завършат средното си образование, а много от тях и висшето!

Радваме се когато създадат семейства и им се родят деца… Когато ни видят и поздравят, заприказват, заразпитват за училището, за настоящи или вече бивши, за починали колеги!
Има случаи и когато хора от различни випуски желаят да се видят и да започнат поредната си юбилейна среща първо в двора и сградата ни. Имало е и много други случаи, когато бивши ученици идват да се видим, да поговорим…било то по повод, а и просто… ей така!

Но този път случилото се беше по-различно! На 20 ноември си писахме със Светлана Милославова, една от успешно реализиращи се и след завършване на основното си образование млада жена.

Тя е от Царев брод, следва и завършва висшето си образование в гр. Русе, право в юридическия факултет през тази, 2019 година. Попита дали ще съм в училището на 22 ноември защото искала да се видим! За съжаление вече си бях пуснал два дни платен отпуск за изчистване на неползвани дни.
По-късно, на 19 декември все пак срещата ни се състоя.

Имахме възможност да поговорим, а тя и да напише в книгата с впечатления част от това, което в този момент я вълнува!

По-важното е какво ни донесе и подари!

Имаше и Поздравителен адрес с вълнуващо съдържание и красиви пожелания за стогодишнината на училището и за бъдещето му. Но поръчания, изработен само по снимки умален макет на училищната сграда много ни изненада.

И като идея, и като реализация!

Направата дължим на един млад човек от с. Стамболово, община Павликени – Павлин Маринов. Такива макети той прави като хоби, а произведенията му стават все по-хубави, реалистични и доставят радост! Някои са по поръчка, а други ги прави за да ги подари!

Пожелаваме му най-вече здраве, защото то е необходимо на всички, за да се реализират желанията, идеите и намеренията!

Едно голямо БЛАГОДАРЯ за двете добрини, успешно обединени в едно.

Благодаря от свое име и от името на всички работещи в училището за идеята, желанието и реализацията, посветени на любимото и училище и то именно по повод неговият вековен юбилей!

Благодаря и на Павлин Маринов за направата на този красив макет. На 20 декември той беше показан на всички ученици, като им беше разказано кой го е поръчал както и за изпълнителя.

Ще се постараем да опазим колкото се може по-дълго този уникален и оригинален подарък, за да му се радваме още дълги години…

Декември, лето 2019
Получил дарението с уважение и благодарност, Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and