ДИРЕКТОРЪТ НА ОДМВР ШУМЕН СЕ СРЕЩНА С МАЛКИТЕ ДОБРОВОЛЦИ ПО ПИЛОТЕН ПРОЕКТ

Старши комисар Ялчън Расим по своя инициатива посети училището в село Царев брод на 18 май, 2018 г., петък. Намеренията, които се реализираха в максимална степен, са били да се срещне не само с четиримата състезатели от училището, донесли изключителен по стойност и при огромна конкуренция успех на националното състезание в гр. София на 26 април, т. г. Срещата, проведена в актова зала №2 в училището беше с участието на всички петокласници, които преди две календарни години стартираха участието си в пилотен проект – Детско полицейско управление. Момичетата и момчетата бяха облечени със своите тъмносини фланелки и шапки с рекламни надписи по проекта, както и с личните си баджове. На тази неформална, сърдечна, без много официалности среща присъстваха и ст. инспектор Галин Божилов, началник на Охранителна полиция в РПУ гр. Шумен, инспектор Светослав Иванов от Детска педагогическа стая, който работеше през този период с учениците, Ася Йорданова, пресаташе на ОБДМВР, инж. Стефан Живков, кмет на с. Царев брод, Даниела Господинова, преподавател от училището, придружила учениците в гр. София и класният ръководител на пети клас старши учител Каролина Георгиева. Тук бяха и Ирина Георгиева от БЧК гр. Шумен и ученичката – доброволец Петина Христова, ученичка от ПМГ, която заедно с други доброволци, допринесоха много за подготовката на отбора по модул оказването на долекарска помощ.

В началото беше припомнено за случилото се в град София в спортната зала на НСА „В. Левски” на 26 април, за представянето в отделните модули и съпътстващите мероприятия. Стана дума и за бурната радост на шуменската група при съобщаване класирането и кой е отборът, класиран на първо място…
В своето приветствие – поздравление, г-н Я. Расим се обърна към учениците: „Поздравявам Ви с постигнатите големи успехи! Донесохте ми много радост и гордост, получих много поздравления от своите началници и колеги. Много се гордея с вас и се надявам, че догодина отново ще покажете на цяла България, че сте много добре подготвени. Бъдете здрави, учете се добре, но и спортувайте!”

На гостите бяха подарени рекламни материали на училището. По-късно в компютърната зала, около голямата маса, отрупана със сладки и солени лакомства и напитки, всички се почерпиха, правиха си снимки, разговаряха непринудено, разказваха се спомени… Бяха набелязани и мерки и теми по линия на детската безопасност, по които ще продължават да работят малките доброволци.
Като атракция може да се оцени донесената като подарък от старши комисар Ялчън Расим торта със снимка от награждаването на победителите. Да я разрежат беше оказана честта на Ася Йорданова, най-малкият участник в отбора Илкан Илханов и неговата майка Нуртен Енверова.

По време на тази среща беше съобщено и за решението като вид награда на момчетата-победители, те да бъдат заведени на стрелбище в град Нови пазар, където да могат да стрелят с малокалибрено оръжие.
По-късно гостите на учениците с интерес разгледаха богатата, разнообразна и нетрадиционна материалната база и интериор в сградата.

Май, 2018 година
Послеслов: На 25 май, след обяд на стрелбище на спортен клуб „Снайпер” ЕОД гр. Шумен в град Нови пазар, Илкан Илханов, Енис Каспер, Александър Йорданов, Александър Валериев, водени от инспектор Светослав Христов и инженер Стефан Живков са имали възможност да стрелят с малокалибрена пушка и пистолет. Изказваме благодарност на управителя Валери Вълчев за жеста стрелбата на нашите момчета да е като вид дарение и за услугата да не се заплаща.

Тихомир Трифонов

 

 


From ДИРЕКТОРЪТ НА ОДМВР ШУМЕН СЕ СРЕЩНА С МАЛКИТЕ ДОБРОВОЛЦИ ПО ПИЛОТ. Posted by Основно училище “Свети свети Кирил и Методий” с. Царев брод, община Шумен on 5/26/2018 (34 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and