…ДЕНЬ РОЖДЕНИЯ, ТОЛЬКО РАЗ В ГОДУ!

Всеки има своя ден рожден! А ако той се случи да е в работен ден това е още по-добре. Така рожденикът ще бъде почетен и уважен подобаващо. Не, че няма да почерпи на следващият ден,
но все пак, не е същото…Така е при нас, предполагаме, че така е на още много места…

По класове, особено при по-малките ученици, колегите си имат традиции в това отношение, може да се каже, че в някаква степен те са се превърнали в ритуал. А разнообразието им е наистина голямо!

Да се съдейства на тези ученици и техните близки, които искат да почерпят „по-мащабно”, с прибори, чаши, подреждане, музикално озвучаване, на „по-атрактивно място”, снимки със служебния апарат и всичко друго, което е необходимо, това винаги е правено с желание и с вкус, а не по задължение! Смятаме го за напълно естествено и като скромен влог за да стане личния повод и празник по-хубав и значим…

Традициите повеляват и при нас действат безотказно и относно рождените дни, кръгли годишнини и юбилеи в колектива. Да се почерпи за здраве, а ние да съберем определена финансова сума и да я подарим „от сърце” на имащият празник – така е от много години. От страна на училищното настоятелство също се прави така, че да се помогне отпразнуването на кръгли годишнини, юбилеи и при пенсиониране.

В повечето случаи се правят и снимки, които после се показват, качват, споделят, подреждат и т. н.

В тази позитивна и нестандартна Новина ще публикуваме снимки от рождени дни и кръгли годишнини на петима – на Валентин   Викторов от ІІІ клас, на Лазар Петков от VІ клас, на новия майстор и огняр, Борис Алексиев и на дългогодишните наши колеги, ст. учител Каролина Георгиева и доайена на колектива – старши начален учител Маргаритка Стефанова.

Снимките са повече отколкото можем тук да споделим. А самите те говорят красноречиво – за настроението – както на празнуващите, така и на другите около тях, които споделят веселите им моменти.

Минаха седмици от тези мили тържества. Отново поздравявам всички, които са имали през първия учебен срок рождени и/или именни дни. Нека спомените им са дълготрайни… поне до следващата година, до следващия път!

За съжаление, както се пее в една много популярна руска песен…”день рождение, только раз в году”!

Присъствал на тържествата, ял, пил и се веселил,

Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and