ГОЛЯМ УСПЕХ В СЪСТЕЗАНИЯТА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

На 28 април в актовата зала на СОУ „Тр. Симеонов” в град Шумен, при конкуренция от десет училищни отбора се проведе викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”- общински кръг.

Години наред училището ни участваше със свой представителен отбор, като най-призовото заето досега място беше трето, през м. май 2014 година.

Всеки от отборите се е състоял от четирима ученици – по един от пети, шести, седми и осми клас. Участвалите отбори са от ІІ ОУ „Д-р Петър Берон”, ІІІ ОУ „Димитър Благоев”, VІ ОУ „Еньо Марковски”, ОУ „Св. свети Кирил и Методий” с. Царев брод, ОУ „Н. Й. Вапцаров” с. Градище, СОУ „Панайот Волов”, СОУ „Сава Доброплодни”, СОУ „Йоан Екзарх Български” и СОУ „Трайко Симеонов” от гр. Шумен.

В състезанието е имало три кръга – решаване на тест-листовка, викторина, практическо задание – сглобяване на пъзел с пътен знак и тест-ситуация за оказване на долекарска помощ.

Затова завоюваното първо място, в една обективно голяма е сериозна конкуренция е огромен, безспорен и заслужен успех. Този резултат е плод на усилията и предварителната подготовка както на самите ученици, така и на младши учител Даниела Господинова, преподаваща и часовете по БДП от V до VІІІ кл. и старши възпитател на ПИГ VІІ и VІІІ кл. Мирослав Илиев.

Отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с. Царев брод беше в състав: Мартин Тихомиров от V клас, Павлина Живкова от VІ клас /двамата от с. Царев брод/, Марин Маринов от VІІ клас /от кв. Мътница/ и Стефан Георгиев от VІІІ клас /от кв. Макак/.

От името на кмета на община Шумен г-н Красимир Костов призьорите получиха грамоти и индивидуални предметни награди.

На следващият ден, 30 април, се проведе областния кръг, като взеха участие победителите във викторината в отделните общини от областта. Отборът в същият състав, с резервен състезател Ертан Неджати от VІІ кл. от с. Царев брод също се е представил много добре. Съвсем малко не е достигнало за да се завоюва първото място. Временното първо място е станало в края на състезанието второ, поради по-доброто като време представяне при подреждането на пъзели с пътни знаци на учениците от СОУ от град Смядово.

Председателят на журито, старши експерт от РИО град Шумен г-жа Албена Тодоринова, при подготовката на тази новина подробно разказа за много доброто представяне на нашите ученици. Тя поднесе своите поздравления и изрази удовлетворението си от показаното и видяно по време на двата състезателни дни.

Да ни е честит този авторитетен и впечатляващ успех, на фона на останалите представителни отбори. Но не по-малко важен е и факта, че наученото при подготовката на учениците ще им е от реална и голяма полза в бъдеще време…

М. май, 2015 година

Тихомир Трифонов

 

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and