В ЧЕСТ НА ДАРИТЕЛИТЕ НИ

На 12 септември, петък, 2014 г. от 19. 00 ч. за ХVІІ път се проведе училищно тържество, което ние полушеговито и претенциозно наричаме коктейл в чест на дарителите на училището през изминалата учебна година, за здраве и благополучие на цялата училищна общност. Така беше и тази есен. На скъпите дарителите на училището беше благодарено чрез поредното вълнуващо тържество, събрало много наши дарители, колеги, в това число и от детските градини от кв. Мътница, с. Коньовец, с. Царев брод и кв. Макак. Тук бяха и представители на родителите и учениците, както и на местната власт от многото селища, от които имаме ученици, от семейно-консултативен център при община Шумен, от училищните настоятелства от с. Царев брод, кв. Мътница и с. Велино – нов дарител на училището. Тук беше и госпожа Нина Бояджиева, председател на НЧ «Ст. Чилингиров».

В програмата, изнесена в двора на училището, взеха участие духовия оркестър при читалище «Стилиян Чилингиров» град Шумен, наши ученици, камерен танцов състав и солисти при ансамбъл «Мадара» към читалище «Т. Петков» гр. Шумен, други изпълнители.

В изисканата програма се редуваха стихове, народни и естрадни песни, народни танци и разнообразни изпълнения на духовия оркестър.

Всички гости, в това число и г-н Върбан Върбев, началник на РИО гр. Шумен, бяха сърдечно посрещнати от домакините с милинка за «Добре дошли», а след това имаха възможност да се запознаят с готовността на училището, на сградата за предстоящия старт на 15 .09. Дарителите получиха и сувенири за спомен и в знак на благодарност.

След като всички се събраха около богатата трапеза, отец Емил и отец Иван извършиха ритуал за благославянето и. Поздравление към всички присъстващи поднесе и г-н Върбан Върбев. Той сподели мнение за видяното в училището, обърна се към дарителите, като не забрави да поздрави всички ученици и колеги и с откриването на новата 2014/2015 учебна година. За доброто настроение на всички се погрижи музикалния домакин и изпълнител Светослав Иванов. Това, той го умее много добре, факт, в който всички нагледно се убедиха.

Малко по-късно г-н Върбан Върбев и г-н Т. Трифонов разрязаха прекрасната торта, а ресурсният учител г-жа Светла Димитрова духна запалените свещи, представляващи цифрата 17. Поздравление поднесе и г-жа Снежана Узунова, дългогодишен директор на Дома на учителя в гр. Шумен.

До късно продължи веселието, а така дългогодишната традиция беше спазена и продължена.

 

От вихъра на веселието,

Тихомир Трифонов

 

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and