А ТОВА СЕ СЛУЧИ НА 15 ЮНИ!

15 септември – 15 юни – учебната година от 34 седмици включваше 171 дни, а реално случилото се през тези девет месеца показва, че те са реално с няколко по-малко!

Колко много история, колко спомени, преживявания, трудности, радостни вълнения, огорчения и разочарования, индивидуални и колективни успехи… имахме! Когато мине време, някои от тях ще бъдат отсети, а други ще бъдат сравнително бързо забравени!

Толкова много награди и призови места завоюваха наши ученици през годината – в конкурси за рисунки, за сурвакници, пана, мартеници, музикални конкурси, в спортни състезания, в организирани от други институции и в международни състезания по математика. Това много ни радва, нас, съответните преподаватели, самите ученици и разбира се, родителите им!

Но засега вниманието ни е насочено към последното училищно тържество – фактическия край на учебната 2015/2016 година, 96-та в историята на училището ни.

Поради идващите горещини, след доста дъждовни дни преди това, празникът се състоя отново в актовата ни зала.

Редуваха се със своите изяви учениците по класове, така се редуваха и награждаването на отличници и изявили се през учебната година по различни поводи наши ученици, както и наградени за участието им в конкурс за рисунка и за литературно произведение по зададени теми. Наградени бяха и индивидуални участници и отбори в училищния спортен празник през месец май.

Уважени бяха и всички колеги и обслужващ персонал, които направиха много, дадоха частица от себе си за да бъдат крайните резултати такива! За да бъде училището ни с такава визия и заслужен авторитет!
Поздравен беше и отборът по БДП, спечелил престижното трето място на общинско състезание-викторина през месец април.

Раздадени бяха и наградите на осмокласниците Ивайло Стилиянов и Ертан Ерсан за подготвената от тях видео презентация и участието им в конкурс на природен парк „Кьошковете”.

А за втора година, всички наши отличници от ІV до VІІІ кл., както и участниците в отбора по безопасност на движението по пътищата ще имат възможност да отидат безплатно на басейн. На входа в комплекс „Ривиера” те трябва само да покажат лична карта или ученически бележник, за да бъдат отметнати в изпратения списък.

Всеки завършващ ученик получи шоколадова вафла, а след края и доставена от сладкарски цех вкусна паста.
За осми клас имаше красива торта, на която беше поставена тяхна снимка, направена на 17 септември, 2015 г. След края на тържеството в учителската стая бяха поканени нашите абитуриенти, техните близки и роднини и членовете на колектива. Така,”на маса”, като „равни” и на раздяла, всички се почерпиха от поръчаните и осигурени от фирма „Кулинар груп” деликатеси и лакомства. Учениците също се бяха погрижили и включиха в общата почерпка.

Така, с интересна програма, с песни и рецитации, с много цветя и празнично настроение започна, премина и завърши този наш празник.

Дойде време за анализ на резултатите от учебно-възпитателната ни работа през годината, а осмокласниците и част от седмокласниците да направят своя избор къде да продължат образованието си.
Годината завърши, за нас обективно тя беше една от най-успешните, а може би и най-успешната във всяко едно отношение! Времето ще си каже тежката дума!

Започна подготовката за новата, 2016/2017 учебна година. Поръчани и вече доставени са красиви гардеробчета на три нива за учениците от пети и шести клас (каквито имат и учениците от начален етап). Текат бояджийски и други ремонти…, на първо място в пострадалата от наводненията стая на досегашния седми клас, стаята на бъдещия първи и досегашния осми клас… Запланувани са и други полезни и нови неща! Те ще бъдат готови и ще посрещнат всички – след връщането от отпуск на членовете на колектива и след лятната ваканция на учениците!

А сега, сега е време за игри и веселие, за почивка и екскурзии, за гостуване, както и за поредния, за петнадесети път летен лагер, организиран съвместно със сестрите от католическия манастир.
Довиждане – 2015/2016, готвим се и очакваме 2016/2017 учебна година! Нова година, но и нов закон, в сила от 1 август.

Предизвикателствата предстоят, предизвикателствата продължават! Притесненията за бъдещето на училището ни – също!

Юни, 2016 год.
Т. Трифонов

Вижте повече снимки в нашата Facebook страница!

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and